Ingyenes szoftverek

Az alábbiakban olyan ingyenes szoftvereket gyűjtöttem össze, melyek hasznosak lehetnek a weboldal készítéshez és egyéb feladatok elvégzéséhez. A lista nem teljes körű, csak a saját tapasztalatom és más marketing szakértők által legtöbbször ajánlott szoftvereket tartalmazza. Találhatók benne triviális ajánlások is, de az volt a célom, hogy minden fontos szoftver szerepeljen a listában. A szoftverek általában közvetlenül a készítő honlapjáról tölthetők le és néhány esetben ingyenes regisztráció is szükséges lehet.

Grafikus és képszerkesztő szoftverek
Gimp (magyar, angol)
Az egyik legjobb képszerkesztő szoftver, magyar kezelőfelülettel. Kiváló megoldás a drága Photoshop ingyenes kiváltására.
Instant Banner Creator (angol)
Online banner szerkesztő
XHeader (angol)
Professzionális WYSIWYG fejléc szerkesztő. A szoftver ingyenesen letölthető a készítők weboldaláról és 50 db kiváló fejlécet tartalmaz. Ingyenes regisztráció után a teljes 500 db-os fejléc választékhoz hozzáférhetünk.
Videó és audió szerkesztő szoftverek
Audacity (magyar, angol)
Hangrögzítő és szerkesztő
Weboldal szerkesztő szoftverek
First Page 2006 (angol)
HTML szerkesztő program
KompoZer (angol)
HTML / WYSIWYG weboldal szerkesztő, a megszűnt népszerű NVU továbbfejlesztése
Komodo Edit (angol)
HTML / PHP / CSS / XML / JavaScript szerkesztő
Notepad++ (magyar, angol)
Forráskód szerkesztő
Egyéb ajánlott szoftverek
FreeMind (magyar, angol)
A FreeMind egy nyílt forráskódú elmetérkép (mindmap) készítő eszköz, mely lehetővé teszi gondolatok, projektek, elképzelések, ötletbörze és egyéb tervezések vizuális megjelenítését.