Az affiliate marketing az egyik legjobb online üzlet

Az affiliate marketing az elmúlt években az egyik legjobb online üzletté vált a kereskedők és a partnerek számára egyaránt, függetlenül attól, hogy milyen tapasztalataik vannak az internetes marketingben. Ez a népszerűség abból következik, hogy mindkét fél számára szinte csak előnyöket biztosít, nagyon kevés kockázat mellett.

A kereskedők előnyei

Az affiliate marketing egy igen költséghatékony vállalkozás bővítési mód. Ez egy szélesebb piacot ad a kereskedőnek, ahol hirdetheti a termékeit vagy szolgáltatásait. Egyszeri csekély befektetéssel a partnereken keresztül nagyon sok új értékesítési csatornát nyithat, ráadásul olyan területeken is, ahol önállóan nem tudná megoldani, vagy nem lenne gazdaságos.

Nem kell új alkalmazottakat felvenni, mégis értékesítési emberek serege dolgozik neki, akik elvégzik a reklámozást. Tetszőleges számú partnere lehet és nekik csak akkor kell fizetni, ha teljesítették a jutalékfizetés feltételeit.

Az affiliate marketing a termékeinek vagy szolgáltatásainak egyre növekvő és folyamatos megjelenést eredményez, amit nem kaphat más hagyományos hirdetési technikákkal. Minél több partnere van egy kereskedőnek, annál nagyobb a forgalom amit eladásokká tud konvertálni site web. És mindez plusz költség nélkül.

Egy program működtetése minimális kockázattal jár, mivel csak a tényleges teljesítésekért kell fizetnie. Ha a partner nem teljesít, vagy egy megrendelt terméket a vevő végül mégsem fizeti ki, akkor a kereskedőnek semmilyen költsége nincs.

A sok bejövő link jelentősen javíthatja a weboldala helyezését is a keresők listáiban, ami további látogatókat jelenthet. Egy jól felépített affiliate hálózatban nem csak a kereskedő saját weboldala dolgozik, hanem az összes partnere is, akik kihelyezik a hirdetését.

A partnerek előnyei

Nem kell saját terméket létrehozni. Partnerként mások termékeit fogja értékesíteni és ezért jutalékot kap a bevételből.

Az affiliate programokhoz általában ingyenesen csatlakozhat és elindíthatja online vállalkozását akár indulási költségek nélkül is.

Nem feltétlenül szükséges értékesítési tapasztalat. A partnernek elsősorban az affiliate marketing módszereit kell ismernie, hiszen a legfontosabb feladata minél több látogató átirányítása a kereskedő weboldalára. Persze minél többet tud a termékről és az értékesítésről, annál jobb eredményeket érhet el, de elindulhat ezek nélkül is.

Nem kell előállítani, kezelni és szállítani a termékeket. Partnerként mindössze annyit kell tenni, hogy átirányítja a potenciális ügyfeleket a kereskedő weboldalára az affiliate link segítségével, az összes többi feladat és az ügyfélszolgálat a kereskedő kötelezettsége.

Elindulhat akár domain és tárhely költségek nélkül is. Egy online üzlet elindításakor a legtöbb embernek csak korlátozott készpénze van. Az affiliate marketingben nem kell fizetni a tárhelyért és saját domainért, hiszen nem feltétlenül kell, hogy saját weboldala legyen. Miközben hasznos, ha van saját weboldala, ahol az affiliate programokat reklámozza, mégis elkezdhet pénzt keresni egyszerűen csak az affiliate linkek promótálásával, saját weboldal nélkül is (pl. közösségi oldalak, ingyenes blog, cikkek, hirdetések, stb.).

Gondosan kiválaszthatja azokat a termékeket, amiket értékesíteni akar. Így tehát választhat olyan termékeket is, amelyek népszerűek és keresettek és amik megfelelnek az érdeklődésének vagy a weboldala témájának.

Minimális a kockázat. Ha egy reklámozott termék nem termel pénzt, akkor egyszerűen abbahagyja a reklámozását és választhat egy másikat, nincsenek hosszú távú szerződések, ami egy adott kereskedőhöz köti.

A kereskedők általában biztosítják a termékhez szükséges marketing anyagokat is, mint például bannereket, szöveges linkeket, értékesítési szövegeket és az összes fontos termékinformációt.

A legtöbb feladat automatizálható és bár egy programhoz csatlakozás után először sok munka van vele, de egy idő után szinte önmagától működik. Persze folyamatosan dolgozni kell vele, hogy fenntartsa a működését és a látogatók érdeklődését, de ekkor már egyfajta passzív jövedelemforrásként működik. Ön pedig minden energiáját a következő program “felfuttatására” fordíthatja.

Az affiliate marketing ezért a legjobb és legegyszerűbb módja annak, hogy bővítsd a vállalkozásodat, vagy elkezdj pénzt keresni az interneten. Bárki képes rá és Te is meg tudod csinálni!


Kategória: Affiliate marketing | A közvetlen link.