Magyar affiliate hálózatok

Amennyiben egy cég a terméke értékesítéséhez affiliate partnerek bevonását tervezi, két úton is elindulhat. Vásárolhat egy affiliate szoftvert, amit a weboldalára telepítve üzemeltetheti a saját affiliate rendszerét, vagy csatlakozhat egy affiliate hálózathoz.

Az affiliate hálózat egy közvetítő szolgáltatás, amely összekapcsolja a kereskedőket és a partnereket, biztosítva minden funkciót, ami az affiliate értékesítéshez szükséges. Biztosítja a weboldalt, ahova a kereskedők feltölthetik a termékeiket és egyéb ajánlataikat és ahol a partnerek kiválaszthatják a számukra megfelelő programot. A rendszer naplózza az affiliate linkeken érkező forgalmat és értékesítéseket, lebonyolítja az értékesítést, a fizetést, a jutalék nyilvántartását. A saját közvetítői jutaléka levonása után kifizeti a partnereknek a jutalékot, illetve a kerekedőknek a bevétel maradék részét.

A kereskedők és a partnerek számára is egy kényelmes és biztonságos megoldást jelent, hiszen a közvetítő cég érdeke, hogy csak megbízható kereskedők és partnerek legyenek a rendszerben. Ezáltal lehet vonzó a rendszer használata mindkét fél számára.

Kereskedők előnyei:

– akár saját weboldal nélkül is működhet az affiliate értékesítés
– nem kell affiliate szoftver telepítésével, üzemeltetésével foglalkozni
– az affiliate partnerekkel a hálózat üzemeltetői tartják a kapcsolatot, ők intézik a jutalékok kifizetését is

Kereskedők hátrányai:

– kevesebb lesz a bevétel, mert az affiliate partnerek jutaléka mellett a közvetítő cég is levonja a saját jutalékát
– az affiliate linkek nem a kereskedő weboldalára mutatnak, hanem a hálózat oldalára. Ezért nem jelentkezik az affiliate rendszer másodlagos hatása, a nagyobb forgalom és a sok bejövő link, ami a kereső helyezéseket javíthatja

Partnerek előnyei:

– egy regisztrációval egyszerre több kereskedő termékét hirdetheti
– biztos lehet benne, hogy megkapja a jutalékát, mert nem a kereskedőtől, hanem a hálózattól kapja a fizetését

Partnerek hátrányai:

– nincs

 

Magyar affiliate hálózatok:

 

Infomeme

Infomeme

Termékek száma: 73 (2010.11.03)

https://infomeme.com


 

Affiliate.hu

Affiliate.hu

Kampányok száma: 72 (2010.11.03)

http://affiliate.huA bejegyzés kategóriája: Affiliate hálózatok
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.


5 hozzászólás a(z) Magyar affiliate hálózatok bejegyzéshez

 1. Goldmann Dávid szerint:

  Az infomeme -n jelenleg 530 könyv/tanulmány található.

 2. Greg szerint:

  Jók ezek az affiliate hálózatok, de mivel itthon még nem terjedt el a kártyás fizetés, ezért nehéz ügy. Persze lehet fizetni a látogatók után, vagy a regisztrációk után, de az valahogy mégse az igazi…

 3. Legjobbak szerint:

  Annyit tennék a cikkhez, hogy a kereskedő részére a közvetítő által levont jutalék igazából visszajön azon a volumenen, amit maga a partnerprogram többletként generálhat.

 4. VegasHero szerint:

  A listahoz hozza lehetne meg adni a Zanox halozatot is amelyen keresztul viszonylag sok magyar (vagy magyar piacon erdekelt) ceget lehet promotalni partnerprogramokon keresztul

 5. Krisztián szerint:

  Üdv!
  Van-e olyan lehetőség, hogy egy külföldi affiliate programot reklámozol külföldi vásárlóknak?(reklámozás lehet-e nem csak Magyarországra összpontosítva, hanem világszerte?)